Nyírblog

Nyírblog

Elkeseredettek MSZP-sek Nyíregyházán

2018. február 12. - Bambi76

Amióta kiderült, hogy a Fidesszel együttműködő nyíregyházi MSZP a 71 éves, immár nyugdíjas Csabai Lászlónét indítja képviselőjelöltnek, s Nagy László helyi MSZP-s politikus ezzel is a Fidesz malmára hatja a vizet, sok baloldali érzelmű nyíregyházi adott elkeseredettségének hangot. Azt mondják, mindig is az MSZP-re szavaztak, a Fideszre sosem szavaznának, éppen ezért elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor helyi katonáinak hatalomba tartásához asszisztálnak mindazok, akiknek őket kellene képviselniük.

Szerintük hiába rántották most elő a kalapból Csabainét, nyilvánvaló, hogy Nagy Lászlóék elárulták a nyíregyházi baloldalt.

– Szégyen, hogy idejutottunk – mondta egy 64 éves, nyíregyházi, baloldali érzelmű hölgy a Nyírblognak. – Hogy még egy Csabainét sem hagynak nyugton, pedig neki már nem kellene a politikával foglalkoznia. S kiteszik a szégyennek, a vereségnek. Nyilvánvaló, hogy nem Csabainé fogja legyőzni a helyi Fideszt – folytatta felháborodottan. – S ezt tudnia kell Nagy Lászlónak is, de őt csak a saját megélhetése, a Fidesztől kapott pénzek és pozíciók érdeklik. Soha nem fogok rájuk szavazni, bármennyire is fáj, mert nem érdemlik meg a bizalmamat.

– Én csak azt nem értem, miért nem állítanak olyan jelöltet, aki tényleg alkalmas lenne legyőzni a Fideszt – mondta egy 48 éves férfi. – Én sosem szerettem Csabainét, sok kárt okozott a városnak, de baloldali emberként rá szavaztam – folytatta. – Örültem, mikor nyugdíjba ment, hátha most olyan emberek kerülnek az itteni MSZP élére, akik alkalmasabbak, mint ő. De sajnos még rosszabbak lettek, s nem értem, miért hívták most vissza Csabainét. Az ő ideje már lejárt – mondta. – Szörnyű, hogy ilyen gyávák. Szörnyű, hogy meg sem próbálnak nyerni. Ennyire nem érdekelheti őket a pénz. Az én szavazatom biztosan nem kapják meg – fejezte be.

csabaine_e2.png

Egy nyugdíjas hölgy arról beszélt, ő annak idején még aktivista is volt a nyíregyházi MSZP-ben, minden választásból kivette a munkát, még 2014-ben is szórólapozott, aláírást gyűjtött az utcán, de amióta számára is egyértelmű lett, hogy a helyi MSZP nem ellenzéke, hanem kiszolgálója az ottani Fidesznek, ehhez már nem tudja adni a nevét.

– Olyan embereket kellene indítani, akik még nem sározódtak be. Akiket nem tudnak sem zsarolni, sem lekenyerezni a fideszesek. Akik képesek legyőzni őket. Lássuk be, Csabainé nem ilyen ember: se nem elég erős, se nem elég bátor. Ráadásul ő bármikor megzsarolható azokkal az ügyekkel, amiket polgármesterként elkövetett. Azt még nem tudom, kire fogok szavazni, de biztosan nem rájuk. Mert ezek vállalhatatlanok. Én biztosan olyan emberre fogok szavazni, akit büszkén tudok vállalni – fejezte be.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyirblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4913658204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spéter46 2018.02.14. 10:03:42

Minden városba egy Csabainét! :-)

Spéter46 2018.02.14. 10:06:06

Minden városba egy vesztésre ítélt Csabainét!

Gizella Körmendiné Szalontai 2018.02.14. 10:28:03

Szavazni kell valamelyik baloldali pártra,vagy a jobbikra, Csabainéra kár a szavazatot elherdálni nem értem,hogy Ő miért vállalta el ?

Ludas Feri 2018.02.14. 11:06:34

"2002-2010-közt a bal-liberális kormány sorra zárta be a kórházakat vagy kiprivatizálták. Több ezer kórházi ágyat szüntettek meg. Több száz orvost és ápolót bocsájtottak el. A kórházakat eladósították. Állapotuk teljesen leromlott. Több mint ezer iskolát zártak be. 20 ezer pedagógust bocsájtottak el. 2002-2010-közt 20-stadion és 20-korház ára tűnt el a korrupció útvesztőin. Az államadósságot 51%-ról közel 90% körülire vitték. A lakosságot trükkök százaival ~ 35 milliárd dollár valuta alapú hitelbe hajszolták.

Ludas Feri 2018.02.14. 11:08:19

@Gizella Körmendiné Szalontai: Az Önhöz hasonló képességgel bírók, képtelenek azon elgondolkodni, hogy ... a több mint félévszázados álbaloldali-liberális kormányok idejében, óriási bukásukig, a száguldó pannon-pumával 2010-re,
... miért nem 400-500-800ezer forintos jövedelemmel rendelkeztek,
a munkások, proletárok, az értelmiségiek, a parasztok, a baloldal hívei!
A nekik végig asszisztáló cinkostársaik, mért nem 400-500-800ezres jövedelmekkel rendelkezve hülyítik most 2018-ban is önmagukat és egymást!!

tothandras61 2018.02.15. 10:11:10

Ebben a szóhalmazban a névelőkön és a kötőszavakon kívül nem sok igazság vagyon... Éppúgy félrevezetitek a jónépet, mint a Fidesz...

forro44 2018.02.15. 12:15:55

Ludas Feri: Propagandaanyagok bekopizása nem túl izmos érvrendszer. Persze, ebben a mai érában ez a trendi, gratulálok.
A cikkhez: csak egy alkalmasabb jelöltet, ha kérhetném! Névvel, indokokkal. Azért kellenének indokok, mert a "véletlenszerűen" megkérdezettek azokat az "érveket" szajkózzák, amiket már unásig ismerünk - csak éppen soha, senki nem bizonyította őket. Akkor?
Csak a tények kedvéért: Nagy Laciék regnálását én sem nézem jó szemmel, le kellen őket váltani. De kinek? Ha valaki "szocialista érzelmű", hát nosza, lépjen be a pártba és zavarja el párttagként az oda nem való érdekembereket. Kb. ennyi a teendő...
süti beállítások módosítása